Bataia

Asa cum era si firesc, dupa cununii si petreceri si voie buna si luna de lapte si miere, trebuia sa vina si… bataia. Ca doar na, toata lumea stie, bataia e rupta din rai. Si cum raiul, pentru noi, e pe o plaja pustie, iata-ne intr-un cald weekend de august la malul marii pregatiti sa ne luam la omor.

Eu eram racita si cu stomacul capsat (si cu mancare de regim de acasa in lada frigorifica). In plus eram cazati nu in Vama, nu in 2 Mai, ci la Limanu, adica la dracu’n praznic dupa numaratoarea noastra de oameni care vor sa bea in Vama si sa doarma la Limanu. In fine, cu chiu cu vai am depasit aceste neajunsuri (cu chiu, cu vai si cu aoleu si cu niste certuri ca doar asa se face Trash The Dress, cu scandal si voie buna).

Weekend-ul in care am mers noi la mare (ultimul pe vara asta) a fost foarte aglomerat. Cort langa cort si prosop langa prosop, cherhanalele pline, niciun loc de parcare, niciun loc de cazare (de unde si dormitul la Limanu care s-a dovedit a fi, pana la urma, o idee tare faina, pentru ca a fost la juma’ de pret, calitate dubla fata de Vama si un proprietar de vila care a mai facut si pe taxi-ul pentru noi). Nu aveam asadar niciun pic de intimitate pentru sesiunea foto pe care o planuisem iar de facut poze printre cearsafuri si oameni pe plaja era evident, exclus. Asa ca am purces, de comun acord, la a cauta o plaja pustie dincolo de granita cu Bulgaria. Am trecut de Vama cu vreo 3 kilometri si am facut stanga pe langa un camping cochet. Ne-am parcat la margine de plaja si ne-am instalat cu bagaje, pistoale cu apa si alte cele la un mal de mare plina de alge si scoici (nu se vede asta in poze insa si nici vreun miros ciudat nu era, asa ca algele nu prea ne-au incomodat). De schimbat tot pe plaja ne-am schimbat. Eu m-am infasurat in crinolina si voal si tafta, el si-a tras camasa alba cu butoni, si-a pus bretele si si-a atarnat si papionul smechereste pe-o parte. Si am inceput! Da-i cu apa, da-i cu nisip, mai pe fuga, mai cu ochii romantic in zare, mai o joaca, mai o stropeala inocenta. Ne-am tras de bretele, ne-am ras de crinolina care nu voia sa stea jos in bataia brizei, ne-am tavalit pe jos, ne-am tinut in brate fara sa mai stim de fotograf si apoi ne-am mai batut cu apa un pic. Pistoalele super hi-tech de altfel si foarte bine ambalate, nu s-a gandit nimeni cum le vom dezambala fara foarfeca sau cutit. Si uite-ne pe noi incercand sa taiem plasticul cu o bucata de scoica sparta. Apoi, armele erau serioase. Adica nu dintr-alea de va jucati voi cu ele cand erati mici, erau profi tata. Deci mergeau cu baterii. De care noi, obviously, nu aveam. Doh.

Ei, in fine, am improvizat o treaba pana la urma, cu scoica sparta, cu niste baterii gasite prin masina, cu multa vointa si cu chef nebun de-o bataie cu apa, am reusit. Si a iesit ce-a iesit. Se vede mai jos ca ne-am cam distrat. Si ca ne cam place unul de altul. Asa zic eu, cel putin.

Adi a venit si cu o idee chiar. Cica sa facem poze in hainele de la nunta in fiecare an de acum inainte. Parca ma vad la 70+ de ani tarand rochia de mireasa pe o plaja pustie bulgareasca reeditand o bataie cu apa in timp ce copiii si nepotii urla de pe margine “hai mamaieeee! acuma, da-i acuma! la caaap!”. hmm